wedstrijdverslag

Valkenswaard laat punten in Reusel

In een spectaculaire wedstrijd waarvan de meeste toeschouwers genoten zullen hebben trok uiteindelijk Reusel Sport aan het langste eind en behield over de gehele wedstrijd gezien misschien wel verdiend de 3 punten in eigen huis.Voor beide ploegen stond er veel op het spel vandaag want zowel Valkenswaard als Reusel Sport waren samen met Bladella nog in de race voor de overwinning in de 2e periode.De Uilen begonnen sterk en hadden een droomstart. Al na 2 minuten stond het op voorsprong toen Jasper Jansen een voorzet van Erwin Isbouts binnen tikte.Amper 10 minuten later werd het zelfs 0-2. Uit een scrimmage voor het doel van Reusel kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Erwin Isbouts. Deze twijfelde geen moment en schoot de bal achter keeper Dijkmans. Maar lang kon Valkenswaard niet genieten van de ruime voorsprong want een minuut later tikte Dave Hermans de aansluitingstreffer tegen het net. Reusel werd steeds sterker en kwam regelmatig gevaarlijk voor het doel van Evert Daams.  Kort voor rust kon Martijn Bax de uilen weer op een grotere voorsprong etten maar hij miste waardoor een zeer aantrekkelijk 1e helft eindigde in een 1-2 ruststand.De 2e helft zou wederom voor spektakel en emotie zorgen. Namens Valkenswaard moest Rob Vlassak het veld verlaten nadat hij hard tegen zijn hoofd was geraakt De in het veld gekomen Sander Donkers had geen gelukkige start want kort na rust veroorzaakte hij een strafschop voor de thuisploeg.  Tuur de Laat liet deze kans niet liggen en maakte er 2-2 van.In de 59e minuut kwam Reusel Sport voor het eerst vandaag op voorsprong. Jim Daniels ronde knap af en zette de 3-2 op het scorebord. Valkenswaard liet het er niet bij zitten en in de 63e minuut bracht Ron Bakermans de uilen weer op gelijke hoogte toen hij een voorzet van Erwin Isbouts knap binnen schoot.Maar ook deze stand bleef niet lang staan want amper 3 minuten later zette Ralf Lavrijssen de thuisploeg weer op voorsprong.In de 75e minuut tikte keeper Paul Dijkmans een kopbal van Kay Smets knap over het doel waardoor Reusel op voorsprong bleef. Dezelfde Kay Smets werd iets later zwaar gestraft door scheidsrechter van Moll welke vandaag niet zijn sterkste wedstrijd floot.  Hij gaf Smets direct rood waar geel meer op zijn plek zou zijn geweest.Aan de andere kant kwam Tuur de Laat nog goed weg toen hij met een domme reactie een kopstoot gaf tegen de rug van Jasper Jansen. Scheidsrechter van Moll had dit echter niet waargenomen waardoor de overtreding onbestraft bleef.Na 90 minuten kwam er een eind aan een spectaculaire pot voetbal en behield Reusel Sport terecht de 3 punten in eigen huis. Voor Valkenswaard wordt het nu heel lastig om nog een prijs binnen te slepen terwijl Reusel Sport goede zaken deed.