wedstrijdverslag

Ruime nederlaag voor Valkenswaard

Op 1e pinksterdag werd door de Uilen hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen gespeeld.Onder schitterende weersomstandigheden kwam Reusel Sport op bezoek op het uilennest.De ploeg uit Reusel had een goed seizoen achter de rug en was al vrijwel zeker van een plek in de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse.Valkenswaard had hiervoor theoretisch ook nog een kans maar realistisch was dit niet.Het zou uiteindelijk voor de Uilen en hun trouwe supportersschare een wedstrijd worden om snel te vergeten.Valkenswaard begon zeer slap aan de wedstrijd en stond dan ook binnen 2 minuten al met 0-1 achter. Uit een hoekschop wist Brahim Hassounfi uiteindelijk de bal over de doellijn te krijgen. Hierna kwamen de Uilen iets beter in de wedstrijd en via kansen van Martijn Bax en Nick Thijssen was het 2 keer dicht bij een doelpunt.Na een goed half uur spelen drukte scheidsrechter Dammers in een tot dusver zeer sportieve wedstrijd een flinke stempel op de wedstrijd door Martijn Bax de rode kaart te tonen. De aanleiding hiervoor was dat Bax zich beklaagde omdat Dammers niet floot voor een overtreding op hem. Dit werd overdreven bestraft met een gele kaart. Uit emotie riep Bax nog “ klasse scheids” waardoor hij direct zijn 2e gele kaart kreeg en het veld kon verlaten.De uilen moesten verder met 10 man. Dit werd al snel goed afgestraft door de ploeg uit Reusel. Uit een mooie aanval schoot Ralf Lavrijsen in de 40e minuut de 0-2 op het scorebord.Dit was tevens de ruststand.

Na rust wilde Valkenswaard met 10 man de schouders er nog eens onder zetten want het is een feit dat een ploeg met 10 man bij voorbaat lang niet altijd kansloos is. Echter na 10 minuten gespeeld te hebben kreeg het de genadeklap toegediend door Reusel. Een knappe kopbal van Tuur de Laat kwam via de lat ongelukkig tegen het been van Jasper Jansen die daardoor met een eigen doelpunt de op 0-3 op het scorebord zette.De rest van de wedstrijd was nog een formaliteit en Valkenswaard had de handdoek in de ring gegooid. Reusel kreeg nog een enkele goede kans en kwam uiteindelijk diep in blessuretijd nog op 0-4. Dit was tevens de eindstand en de ploeg uit Reusel nam dik verdiend de 3 punten en een plek in de nacompetitie mee naar huis.