Bericht vanuit het bestuur

13 augustus 2020

Beste leden en ouders,

Nog even en het nieuwe seizoen gaat weer van start. We hebben een tijd achter de rug die iedereen nog lang zal heugen en wat de pandemie betreft hoopt iedereen op het vaccin dat verlichting kan brengen in de onzekere toekomst. Ook een aantal leden van onze vereniging had te lijden onder COVID 19. Ziekte, en zelfs afscheid moeten nemen van familieleden. Het verliezen van banen en het verlies van omzet. Wij wensen iedereen die getroffen werd veel sterkte en hopen dat de toekomst voor hen spoedig een positieve wending zal nemen.

Ook de vereniging zelf ging gebukt onder de maatregelen die genomen moesten worden om erger te voorkomen. We hebben daardoor te maken met een groot omzetverlies dat niet te voorzien was en niet te voorkomen was. Vanzelfsprekend heeft het bestuur hierop ingespeeld door gebruik te maken van de wettelijke regelingen, door een beroep te doen op de gemeente, de belastingdienst, de KNVB en alle mogelijke instanties. U begrijpt dat de liquiditeit enorm geleden heeft onder de omstandigheden, maar het is al wel duidelijk dat de club gewoon aan haar betalingsverplichtingen kan blijven voldoen. Dit kan, niet in de minste plaats, mede door de vrijwilligers die afzagen van hun vrijwilligersvergoeding en iedereen die ons steunde bij de verschillende acties die wij hebben uitgezet. Overigens, de online veiling is nog gaande!

Ook wat betreft samenwerking met instellingen buiten onze vereniging hebben we niet stilgezeten. Valkenswaard wil een open vereniging zijn met een maatschappelijk karakter. Vanzelfsprekend dat het ook in economische zin vruchten afwerpt voor onze vereniging.

Lunetzorg nam, vanwege bezuinigingen aldaar, afscheid. Wij hebben daar direct actie op ondernomen en hebben inmiddels een contract gesloten met Rensiszorg Bergeijk die o.a. dagbesteding verzorgt voor hun cliënten. In dat kader hebben zij hun bakkerij ‘ Anders van Smaak’ bij ons ondergebracht. Zij hebben inmiddels geïnvesteerd in een nog modernere keuken en zijn 5 dagen aanwezig met hun cliënten onder leiding van een professionele bakker en begeleiders.

En mooi meegenomen: bij aankoop van hun producten krijgen onze leden korting.

Verder tekenden wij een contract met BSO Sportstuif. Sportstuif is een organisatie die zich richt op het aanbieden van sportieve buitenschoolse opvang. Het gaat om de opvang van kinderen die onderwijs genieten op een basisschool in Valkenswaard en omstreken. Sportstuif is de eerste sportieve buitenschoolse opvang in Valkenswaard! Ook hier kunnen leden van onze vereniging profiteren door een korting die ze krijgen bij aanmelding.

Wekelijks worden er onder leiding van Ans de Koning schilderlessen gegeven in de kantine.

De leden van BNI, business network international, en hun gasten zullen 1 keer per week, vroeg in de morgen, een bijeenkomst houden in onze kantine.

En last, but not least. Voor alle leden die nieuwe voetbalschoenen nodig hebben. Het zou mooi zijn om eens te kijken bij Play Footbal in Leende. (onze nieuwe sponsor)

Alle leden ontvangen 10% korting en ook de club ontvangt als extra sponsoring €5,- per schoenpaar. Ze hebben een grote voorraad en willen onze leden heel graag bedienen.

Korting ontvang je door aan te geven dat je lid van SV Valkenswaard bent.

Vooruitkijkend naar de komende tijd staat een aantal dingen vast:

1. Het financiële beleid zal zich kenmerken door uiterste soberheid.

2. In de kantine, in de kleedkamers, op het terras, op de tribune en langs het veld gelden de maatregelen van het RIVM. Iedereen wordt geacht zich daaraan te houden en anderen hierop attent te maken.

3. We zijn nog steeds op zoek naar mensen die bepaalde functies, alleen of samen met anderen, willen uitvoeren. Na een tijd waarin het bestuur overwerk verrichtte, wordt dat steeds noodzakelijker.

4. Het meedoen aan clubacties en het geven van tips over mogelijke sponsors helpt de club enorm.

We hebben het volste vertrouwen in een nieuw seizoen waarin iedereen kan genieten van het voetbal en van het samenzijn. Vooraf willen wij al onze vrijwilligers alvast bedanken voor hun inzet.

Een heel mooi seizoen toegewenst onder het motto: Samen zijn we sterk, samen zijn we vereniging.

Mede namens het bestuur,

Jacques van Gerven, uw voorzitter