OFFDAY JO19-1

19 september 2020

Wedstrijdverslag: Someren 019-1- SV Valkenswaard 019-1 1-0

(0-0) Vandaag stond voor de mannen van Schaeken en van Hoof de uitwedstrijd naar Someren op het programma. Na een goede voorbereiding met goed voetbal en prima uitslagen in de oefen- en bekerwedstrijden ging vandaag de competitie van start. In de bespreking werd aangegeven dat dit geen voorbode zou zijn voor de wedstrijd van vandaag en dat bleek helaas om 17 uur.

Dan de wedstrijd. In de warming-up bleek dat Luc helaas niet fit genoeg was om te starten en hij werd in de basiself vervangen door Ryan. De zoveelste blessure die kon worden toegevoegd en vandaag moest men door schorsingen ( komend uit vorig seizoen) van Tim v. L en Tijn nog twee spelers missen. De spoeling van deze op voorhand zo'n grote groep was dus dunnetjes. Vanaf minuut 1 kwamen de uilen er achter dat ze vandaag te maken hadden met een taaie tegenstander die er alles aan zou doen om het doorgaans goed voetbal van SV Valkenswaard te verstoren.

In de eerste minuten van de wedstrijd was het van beide kanten erg onrustig en werd er onnodig veel balverlies geleden. Alles wat men in de voorbereiding wel goed deed ging vandaag om onverklaarbare redenen mis. Na 10 minuten kreeg Someren de overhand en kreeg via een van hun spitsen de kans om de scoren te openen. Stef was wakker en stopte de bal met een goede reflex.

Gedurende de eerste helft ging het spel op en neer maar speelden de uilen de slechtste wedstrijd tot nu toe en zocht men de kleedkamer op met een 0-0 ruststand. In de rust mochten de mannen zelf verwoorden wat er niet goed ging en werd de eerste helft geëvalueerd. Vol goede moed kwam SV Valkenswaard uit de kleedkamer en was het in de eerste 10 minuten op de helft van Someren te vinden. Helaas kwam het vaak tot de 16-meter van de tegenstander en dan was de eindpass erg slordig.

In de 60ste minuut van de wedstrijd kwam Someren gevaarlijk door aan de linkerkant van het veld en door slecht verdedigen en geen druk op de bal kwam Someren via een frommeldoelpunt op 1-0 voorsprong. SV Valkenswaard moest in de achtervolging en dit was men niet gewend. SV Valkenswaard probeerden in de resterende tijd nog door wissels het tij te keren, maar dit mocht niet baten. Verder dan een afgeslagen bal van Jason op het dak van het doel kwam men niet en verloor men het openingsduel van de competitie op basis van duels winnen terecht met 1-0 van Someren.

Laten we hopen dat we dinsdag weer met beide benen  op de grond staan en dat het niet aan komt waaien. Je wint en verliest samen dus uithuilen en er lering uit trekken. Kop op mannen en zaterdag weer nieuwe kansen thuis tegen SV de Braak om 15.00 uur op het uilennest.

Kom ons dus allen aanmoedigen!

Erik Schaeken

Berry Bikes