Nieuwe corona maatregelen update 01-10-2020

1 oktober 2020

Beste leden, ouders en sympathisanten,

Het kabinet heeft maandagavond 28 september een aantal extra maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze extra maatregelen gingen in vanaf dinsdag 29 september 18:00 uur en gelden minimaal voor de komende drie weken.

Voor het voetbal betekent dit:

Geen publiek meer toegestaan bij wedstrijden en trainingen.

Alle sportkantines gaan dicht.

Wie is er wél welkom op de sportaccommodatie?

Welkom zijn alle personen die een rol hebben bij de organisatie van de wedstrijden/trainingen. Naast de spelers, is dat de gebruikelijke bezetting van coaches, stafleden, officials, bestuursleden, vrijwilligers en/of chauffeurs. Chauffeurs met dien verstande dat het chauffeurs van jeugdleden t/m 19 jaar betreft en uitsluitend bij uitwedstrijden. Bij uitwedstrijden van jeugdwedstrijden vallen de benodigde chauffeurs onder de teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd.

Wanneer u uw kind naar een training of thuiswedstrijd brengt, mag u niet blijven kijken.

U mag uw kind afzetten bij de training of wedstrijd en daarna kunt u via de éénrichting route het terrein via het poortje bij AVV weer verlaten. Kinderen die niet alleen naar huis gaan worden door de trainer of handhaver(s) bij de poort overgedragen aan de ouders. Zo proberen we drukke momenten zoveel mogelijk te vermijden.

Onze kantine

Onze kantine kan alleen gebruikt blijven worden voor verenigingsactiviteiten die ondersteunend zijn aan het voetbal. Denk hierbij aan:

Wedstrijdsecretariaat

Bestuurskamer

Operationeel commissie overleg

Eigen trainingen en cursussen (o.a. trainers)

Hierbij is het uitgangspunt dat de horeca in de kantine gesloten blijft en er geen toeschouwers/publiek zich in de kantine begeven. Daarnaast gelden de algemene coronamaatregelen m.b.t. het aantal toegestane personen in binnenruimtes.

Gebruik kleedkamers en douche

Het is de bedoeling dat de spelers na de wedstrijden en trainingen de accommodatie zo snel mogelijk verlaten. Om een zo snel mogelijke doorstroom te realiseren, om te voorkomen dat ouders lang moeten wachten bij het ophalen van hun kind en omdat toezicht vanwege de privacy niet mogelijk is, heeft het bestuur besloten dat vanaf heden de jeugdspelers geen gebruik meer mogen maken van kleedkamers en douche.
Jeugdleden komen dus aangekleed naar de club, vertrekken direct na de training of wedstrijd en douchen thuis. Senioren mogen wel douchen, met het uitdrukkelijk verzoek om ook in de kleed- en doucheruimtes de regels in acht te nemen en na het douchen en omkleden zo spoedig mogelijk onze accommodatie te verlaten.

Handhaving

Omdat er geen ouders aanwezig kunnen zijn bij thuiswedstrijden en handhaving noodzakelijk is (vooral bij jongere teams) , vraagt het bestuur om per training en iedere thuiswedstrijd maximaal 2 ouders per thuisspelend team te benoemen tot handhaver, die het team mede begeleid. Deze ouders zullen voorzien worden van een hesje. De taken van de handhaving zijn: het helpen van jeugdspelers in bepaalde gevallen, het bijspringen in noodgevallen. De handhavers hebben tijdens de wedstrijden en trainingen een handhavende/toezichthoudende functie!

Maak per team afspraken wie wanneer de handhaving uitvoert altijd in overleg met de trainers.

Niet doorgaan van wedstrijden en trainingen in verband met mogelijke besmettingen of geconstateerde besmettingen.

Het bestuur wil hierin handelen volgens de richtlijnen van het RIVM, maar zal bij de geringste twijfel contact opnemen met de GGD. In het laatste geval is het advies van de GGD zonder discussie leidend.

We hopen op iedereen zijn of haar medewerking en eigen verantwoordelijkheid!

Hartelijke groet, mede namens het bestuur,

Jacques van Gerven,

voorzitter