Stiphout vooruit JO19-1 vs Sv Valkenswaard JO19-1

11 oktober 2020

Stiphout vooruit 19-1 vs SV Valkenswaard 19-1 1-4(1-0).

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Stiphout Vooruit op het programma.
Achteraf gezien een ruime overwinning, maar daar leek het lange tijd niet na.
Al met al werden de 3 punten mee terug genomen naar Valkenswaard.

De wedstrijd:
De uilen begonnen uitermate zwak aan de wedstrijd en het leek wel of men niet beseften dat ze op het voetbalveld stonden. Weinig beleving, slordige passing en geen duels winnen gebeurden meerdere malen in de eerste helft. Stiphout daar en tegen was feller en gaf erg veel strijd. Dit waren de mannen van Sv Valkenswaard duidelijk net als in de eerste competitiewedstrijd wedstrijd uit tegen Sv Someren niet gewend. Men zal moeten beseffen dat het van minuut 1 scherp moet gaan zijn, want er zijn nog veel ploegen die in deze competitie zo gaan spelen. Stiphout hanteerden veelal de lange bal op de grote en sterk spits en het centrale duo van de uilen had het daar enorm lastig mee. Uit een van de lange ballen vanuit achteruit die werd verlengd leek het een makkelijke kopbal van Youri op Stef, maar deze werd te kort teruggekopt. De spits maakte hier gretig gebruik van en het stond 1-0. Sv Valkenswaard creëerden weinig en leed veel onnodig balverlies waar Stiphout in de omschakeling gelukkig weinig mee deed. Dan toch nog een goede aanval van de uilen, maar die werd jammerlijk in vrije positie overgeschoten. Ruststand 1-0 en zo zochten beide ploegen de kleedkamer op. In de rust enkele omzettingen en opzwepende woorden van de coaches en de groep onderling. Vol goede moed op naar de tweede helft.
Na ongeveer 10 minuten in de tweede helft sloeg het noodlot toe voor onze keeper Stef. Bij een voorzet van de zijkant ving hij de bal, maar kwam bij zijn landing ongelukkig terecht en verliet waarschijnlijk met een zware blessure geblesseerd het veld. Beterschap Stef en hopelijk valt de schade mee. Stand-in Jens stond klaar en verving Stef prima. Iets na dit ongelukkig moment kregen de uilen een corner. Deze bleek gevaarlijk en na een prima corner van Ebbe werkte Sander de bal binnen 1-1. Er leek wat los in de ploeg te komen en direct van de aftrap ging men vol op de aanval. Na een geweldige actie van wederom Ebbe op Daan schoot Daan in twee instanties de bal voorbij de keeper, 1-2. Niet achteruit lopen was het advies. De wedstrijd ging op- en neer. Jens redde tussendoor nog prima op een open kans, maar op miraculeuze wijze ging de bal niet in het doel. Dan gelukkig de bevrijdende 1-3. De keeper van Stiphout treuzelde voor de zoveelste keer en William maakte hier gretig gebruik van en onthutselde met een sliding de bal en deze verdween in het doel. Nu leek de wedstrijd gelopen, maar door getreuzel in de verdediging en onnodig balverlies in de opbouw kreeg Stiphout ook nog enkele mogelijkheden. Gelukkig gingen ze niet binnen. Dan het slotakkoord voor Cas die de scoren op 1-4 bracht met een goede kopbal na wederom een goede corner '' met links'' van Ebbe. Mannen als wij met deze inzet beginnen aan de wedstrijd maken wij het ons veel makkelijker. Eindstand 1-4. A.s. Zaterdag spelen de jongens van 19-1 uit voor de beker in Bladel tegen Bladella. Fijn weekend! Groeten Erik.

Stiphout Vs SV Valkenswaard,

Nadat de mannen van SV Valkenswaard niet sterk begonnen waren in de eerste 30 minuten kregen ze ook nog de 1-0 tegen, dit kwam door een niet al te harde kopbal van Youri Smets.
Toen kregen we een superspeech van coach Erik.
De tweede helft gooiden we het om en stapten we vanaf de 45e minuut meteen door. Druk op die helmonders.
Helaas kregen we meteen een forse tegenvaller, onze sterkeeper Stef viel uit. Maar toevallig hebben wij altijd 2 keepers bij en kon meneer bakermans invallen.
De 1-1 viel door snaad z’n knie ( assists Ebbe).
Na de 1-1 wist Stiphout het niet meer, al vlug stuurde Snaadje Ebbe diep die dacht dat hij de bal niet meer binnen kon houden, toen hij hem nog net binnenhield dacht iedereen dat Ebbe nergens meer heen kon maar ineens gooide Ebbe de trukendoos open en ineens wist de tegenstander niet meer waar hij was door een mooie Akka, hij legde de bal terug op Daan die in eerste instantie stuitte op de keeper maar in tweede instantie was het de 2-1 van Daan Smets.
Toen kreeg Stiphout een grote kans maar daar was meneer bakermans met een goede redding, in tweede instantie troffen ze de paal.
We hingen niet achterover en gingen meteen voor de 3-1 en die viel ook vlug, nadat de keeper het niet wist waar hij hem heen moest spelen kwam Willem al weer aangevlogen met een sliding en ja hoor! De 3-1 was daar.
Eigenlijk was de wedstrijd toen al gespeeld maar Cas Claassen vond het nodig om ook nog de 4-1 binnen te koppen uit een corner van Ebbe, mooie kopbal onderkant lat. Uiteindelijk is de wedstrijd makkelijk uit gevoetbald.
Auteur: Youri Smets.

Jovijn Hersbach