7 November dag van de terreinknecht!

12 oktober 2022

Waarom hebben we eigenlijk geen dag van de terreinknecht??

Wat SV Valkenswaard betreft wordt 7 november de dag van de terreinknecht!

Van regelneef tot steun en toeverlaat voor iedereen op de club: de terreinknecht is onmisbaar bij de vereniging.

Terreinknechten vormen het cement van menige vereniging.

En laten we maar eerlijk zijn: zonder de terreinknecht loopt alles in het honderd!

Dat terreinknechten het helemaal verdienen om eens in het zonnetje gezet te worden blijkt wel wanneer je bedenkt wat er allemaal van hen gevraagd wordt.

Zorgen dat de velden speelklaar zijn.

Zorgen dat de ballen zijn opgepompt.

Zorgen dat het materiaal in orde is.

Zorgen dat het materiaal klaar staat.

Klaarstaan met een pleister, de fietspomp.
Gevonden voorwerpen verzamelen.

Reparaties uitvoeren.

Klaarstaan als ouders opgevangen moeten worden.

Klaarstaan als elftallen opgevangen moeten worden.
Klaarstaan om een speler te troosten.

Het buitenterrein schoonhouden.

De kleedkamers schoonhouden.

De verlichting controleren.

Bemiddelen tussen spelers.
Afvalbakken legen.

Brandmeldinstallaties beheren.

Kortom, de terreinknecht is een medewerker die zo langzamerhand onmisbaar is geworden in de vereniging. Iemand die veel meer is dan de klusjesman of klusjesvrouw. De terreinknecht is ook belangrijk voor de sociale veiligheid. De terreinknecht signaleert vaak als eerste of dingen fout of goed gaan.

De terreinknecht is een veelzijdige duizendpoot, spin in het web van de vereniging en van alle markten thuis. Vaak ook degene die een belangrijke rol speelt in de sfeer op de club.

OPROEP

WIJ ROEPEN ALLE VERENIGINGEN OP OM SAMEN MET ONS 7 NOVEMBER UIT TE ROEPEN TOT DE DAG VAN DE TERREINKNECHT.

WIJ ROEPEN ALLE VERENIGINGEN DIE MEE GAAN DOEN OP ONS DIT TE MELDEN VIA INFO@SV-VALKENSWAARD.NL

WIJ ROEPEN ALLE VERENIGINGEN OP OM OP 7 NOVEMBER AANDACHT TE BESTEDEN AAN DE DAG VAN DE TERREINKNECHT.

HET MINSTE WAT JE KUNT GEVEN IS EEN COMPLIMENT!

Noud van de Borne

Albert Heijn Valkenswaard