Mag ik mezelf even voorstellen?

12 oktober 2022

Hallo allemaal!

Foto Lucas Jansen

Mijn naam is Lucas Jansen, ik ben 18 jaar en ik woon in Dommelen. Momenteel volg ik de opleiding Voeding- en Leefstijladviseur op het Summa College in Eindhoven.

Komend (school)jaar loop ik stage bij JO15-2 bij SV Valkenswaard. Dit doe ik op de 2 trainingsdagen: dinsdag en donderdag. Ik hoop er natuurlijk ook op om op zaterdag bij de wedstrijd aanwezig te kunnen zijn om de jongens te zien schitteren op het voetbalveld. Helaas heb ik zelf ook wedstrijden waardoor het soms niet helemaal past, maar ook dan wens ik ze veel succes! Mijn praktijkbegeleider is Danny Schrijvers, de hoofdcoach van JO15-2. Samen met Danny gaan we er een mooi seizoen van maken!

Zelf ben ik ook actief in het voetbal. Ik speel op dit moment namelijk in de JO18-1 van FC Eindhoven. Elf jaar geleden ben ik begonnen bij de F’jes van SV Valkenswaard begonnen met voetballen. Na 2 jaar (en een kampioenschap) ben ik gescout door Fortuna Sittard. Daar heb ik drie seizoenen in de academie getraind en gespeeld. Op mijn 12e ben ik naar het Sint Joriscollege gegaan vanaf de lagere school. Op dat moment ben ik overgestapt van Fortuna naar FC Eindhoven. Dit jaar is mijn 6e seizoen bij de blauw-witten. Ik ben erg gedreven om het er het beste van te maken.

Door deze ambitie is het voor mij erg belangrijk dat ik een goede en gezonde levensstijl heb. Daarbij hoort ook discipline en verantwoordelijkheid en daarom heb ik ook voor deze opleiding gekozen. Ik word opgeleid tot voedingsconsulent en leefstijlcoach. Dat houdt in dat ik mensen begeleid die behoefte hebben aan een verbetering van zijn/haar levensstijl in de vorm van beweging en voeding. Dit is ook iets waar ik bij SV Valkenswaard mee aan de slag ga. In samenwerking met Jacques van Gerven ga ik een of meerdere voeding- en leefstijlprojecten opstarten hier binnen SV Valkenswaard.

Ik heb ontzettend veel zin in dit seizoen en ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten!

Tot snel,

Lucas.